loading...
مهندسی برق

کورانی بازدید : 309 پنجشنبه 24 فروردین 1391 نظرات (4)

بزرگترين نيروگاه حرارتي خورشيدي جهان كه در عربستان احداث شده است، پس از شش ماه فعاليت آزمايشي مورد بهره‌برداري كامل قرار گرفت.

به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بزرگترين نيروگاه حرارتي خورشيدي جهان با همكاري موسسه تحقيقاتي AEE INTEC و شركت GREENoneTEC اتريش با بودجه 4.7 ميليون دلاري در شهر رياض احداث شده است.

انرژي اين نيروگاه با استفاده از 36 هزار متر مربع پنل خورشيدي تامين مي‌شود.

«رابرت كاندوث» مدير شركت GREENoneTEC تأكيد مي‌كند: براي اين نيروگاه صفحات خورشيدي مخصوص در كنار سيستم ارتقا يافته نصب طراحي شده‌اند كه از پنل هاي خورشيدي در مقابل توفان‌هاي شن محافظت مي‌كنند.

بيش از يك سوم پنل‌هاي خورشيدي مورد استفاده در اتحاديه اروپا، توسط محققان اتريشي طراحي و ساخته و 80 درصد محصولات اين كشور در اين حوزه به نقاط مختلف جهان صادر مي‌شود كه طي پنج سال اخير بيش از دو برابر شده است.


منبع : ايسنا


کورانی بازدید : 235 پنجشنبه 24 فروردین 1391 نظرات (0)

دانشمندان بخش اندازه‌گيري كوانتومي آزمايشگاه سنجش فيزيكي توانسته‌اند براي اولين بار پالسهاي نوري سريع‌تر از نور را با استفاده از شيوه‌اي موسوم به تركيب چهار موج توليد كرده و دو پالس جداگانه ايجاد كنند كه نقطه اوج انتشار آنها سريعتر از سرعت نور در خلأ است.

به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محققان در گزارش خود كه در مجلهPhysical Review Letters منتشر شده، اظهار كردند كه اين شيوه جديد توليد نور سريع منجر به ايجاد پالسي شده كه تا 50 نانوثانيه سريع‌تر بر روي يك سلول 1.7 سانتي‌متري نسبت به سفر نور در خلأ حركت مي‌كند.

اين يافته‌ها مي‌توانند تأثير قابل توجهي بر روي سيستم‌هاي ارتباطات نوري داشته باشند كه در آنها ممكن است كيفيت علائم با افزايش يا كاهش سرعت پالسها ارتقا پيدا كند.

علاوه بر آن، مطالعات بر روي ارتباطات كوانتوم مكانيكي بين پالسهاي بذر و مزدوج به ارائه بينشهاي اساسي در مورد ارتباط كوانتومي با پيامدهاي بالقوه براي پردازش اطلاعات كوانتومي در آينده خواهد پرداخت.

بسياري از شيوه‌هاي توليد پالسهاي سريع‌تر از نور شامل ارسال يك پالس متشكل از چندين طول موج به يك واسطه افزايشي غير خطي هستند. خواص پراكندگي واسطه به بازچيني اجزاي پالس پرداخته تا نقطه اوج آن به سمت جلو قرار گرفته و سرعت بيشتري از نور را براي تمام گروه امواج بدست آورد.

در جهت ديگر، پالسهاي نور كم سرعت مي‌توانند با سازگار كردن شرايط به طوري كه نقطه اوج به سمت عقب قرار گيرد، توليد شوند.

محققان در شيوه تركيب چهار موجي خود به ارسال پالسهاي بذر از نور ليزر به يك سلول داغ شده حاوي واسط افزايشي، بخار اتم روبیدیم و همچنين يك پرتو جهشي جدا در يك فركانس متفاوت از پالسهاي بذر پرداخته‌اند.

پالس بذر در واسط تقويت و نقطه اوج آن تغيير داده شده تا سريع‌تر از نور حركت كند. در همين زمان فوتون‌هاي پرتوها با واسط به تعامل پرداخته و پالس دوم را با عنوان «مزدوج» ايجاد مي‌كنند؛ دليل اين نامگذاري به خاطر ارتباط رياضياتي آن با بذر است.

دانشمندان دريافتند كه نقطه اوج اين پالس نيز از سرعت بيشتري نسبت به حركت پالس مرجع ثابت در خلأ برخوردار بوده و حتي مي‌تواند آهسته‌تر نيز حركت كند.

اين محققان در حال حاضر توانسته‌اند انتقال يك تصوير را با عبور پرتو بذر از ميان يك نقاب پيش از تزريق آن به سلول به نمايش بگذارند.

در كار جديد دانشمندان، تصوير تزريقي با سرعت بيشتري از يك تصوير مرجع از سلول عبور مي‌كند؛ اما در فضا و زمان تحريف مي‌شود.

محققان اين انحراف را به تغييرات در شدت پرتو بذر و خود سلول بخار مرتبط دانسته‌اند.

يكي از راههاي ممكن براي ارتقاي كيفيت تصوير مزدوج، كاهش متغير دما در خود سلول بخار است. اين در حاليست كه محققان بر اين تصور هستند كه افزايش قدرت پمپاژ ليزر و توليد يك پرتو يكنواخت‌تر مي‌تواند اين انحراف را از بين ببرد.

يكي از اولين كاربردهايي كه اين محققان علاقه‌مند به كاوش براي اين سيستم هستند، اختلالات كوانتومي است. اختلال كوانتومي از طريق رياضيات به تعريف اطلاعات كوانتومي مشترك ميان دو سيستم مرتبط مي‌پردازد كه در اين مورد مي‌توان به پالسهاي بذر و مزدوج اشاره كرد. ممكن است افزايش يا كاهش سرعت نور منجر به ورود اختلال در سيستم شده كه مي‌تواند انسجام كوانتومي را كه براي درگيري دو سيستم ضروري بوده، از بين ببرد.

با اجراي سنجشهاي اختلاف كوانتومي ميان پرتوهاي سريع و ثابت، اين محققان اميدوارند بتوانند چگونگي سودمندي اين نور سريع را براي انتقال و پردازش اطلاعات كوانتومي تعيين كنند.


منبع: خبرگزاري ايسنا

کورانی بازدید : 556 چهارشنبه 23 فروردین 1391 نظرات (1)

هر روز ایده های جدیدی برای تولید انرژی از خورشید وارد می شود. در این پروژه، شرکتی به نام AORA در اسپانیا یک طرح قدیمی را نوسازی کرده و از آن جهت تامین انرژی الکتریکی استفاده می کند. در این روش، نور خورشید به دام انداخته شده و از گرمای آن استفاده می شود.





50 عدد آینه قرار است انرژی نور خورشید را به سمت یک برج لاله ای شکل با ارتفاع 35 متر بازتاب کنند. آینه ها در طول روز خورشید را ردیابی کرده و نور را دقیقا روی برج متمرکز می کنند. در مرکز این برج اشعه های متمرکز شده دمای هوای موجود در آن فضا را گرم می کند. این هوا فشرده می شود و می تواند گرمایی تا ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد تولید کند


براي مطالعه بيشتر، به ادامه مطلب مراجعه كنيد


کورانی بازدید : 515 شنبه 05 فروردین 1391 نظرات (0)

اثرات جریان الكتريكي بر بدن



     جریان و اختلاف پتانسیل الكتریكی بر بافت های سلولی (بافت زنده) و سیستم عصبی اثر قابل توجّه ای دارند. این دو از سویی باعث تخریب و لطمات جبران ناپذیر شده و از سوی دیگر از آنها در علم طب استفاده‌ گسترده ای می شود.

 

اثرات جریان بر بدن
اثرات جریان بر بدن

 


اثر ولتاژ و جریان بر بافت زنده از جنبه های مختلف قابل بررسی است. اختلاف پتانسیل عمدتاً باعث تحریك و شوك بافت زنده می شود، اما عبور جریان می تواند باعث تخریب جدی بافت زنده گردد.

 

    بر این اساس در هنگام تماس با منابع ولتاژ باید از مقاومت های بزرگ استفاده شود تا جریان كمی از بدن عبور كند. برای مثال در اكثر فازمترها یك مقاومت بزرگ بین دست و سیم فاز برق شهری قرار می گیرد.

 

 

جریان الكتریكی می‌تواند آسیب‌های جدی و گاهی كشنده بر بدن داشته باشد.

شدت آسیب وارده به بدن بستگی به اندازة جریان عبوری و عضو آسیب دیده دارد. جریانی در حدود 0.001 آمپر، اثری كم و ملایم بر بدن دارد. جریانی در حد 0.01  تا 0.02 آمپر باعث انقباض عضلات می‌شود، در این شرایط گفته می‌شود كه به فرد شوك وارد شده است. جریان در حد 0.2  آمپر كشنده است، زیرا این جریان باعث ارتعاش عضلات قلب یا به هم خوردن كنترل ضربان می‌گردد. جریان‌های بیشتر باعث از كار افتادن قلب می‌شود.


 

اثرات جریان بر بدن
 
    همچنین عبور جریان زیاد باعث سوختگی شدید در ناحیه تماس می شود. اثر دیگر عبور جریان از بدن، تحریك سیستم عصبی است كه می تواندتشنج و بیهوشی را در پی داشته باشد.
 

تمرین مشاهده ایی

 

  اشكال زیر بیانگر توصیه هایی برای در امان ماندن از خطر برق گرفتگی است...!

 

اثرات جریان بر بدن

اثرات جریان بر بدن

اثرات جریان بر بدن

اثرات جریان بر بدن

اثرات جریان بر بدن

اثرات جریان بر بدن
اثرات جریان بر بدن
اثرات جریان بر بدن

اثرات جریان بر بدن

اثرات جریان بر بدن

 


مرکز یادگیری سایت تبیان - تهیه: مجید محسنی

تنظیم: نسیم گنجی منش

کورانی بازدید : 345 پنجشنبه 25 اسفند 1390 نظرات (0)

هندوستان

 

درحال انشعاب گیری غیرمجاز


انشعابات غیرمجاز به وفور دیده می شود



مسلما رفع اتصالی مشکل خواهد بود !!!





 

البته  دوستان هرگز نگران نباشید چون کشور ما مهندسین بسیار توانمندی  برای طراحی شبکه های توزیع داره  ... 

(نمونه بارزش خود شما. به افتخار خودتون    )

کورانی بازدید : 212 پنجشنبه 25 اسفند 1390 نظرات (0)

Steve Jobs once said that people don’t know what they until you show it to them. This is probably why we have independent gadgets now vying for integration with features of mainstream products. Can your tablet take good pictures; is your cellphone smart like a computer; can your MP3 player shoot videos? Not only are we duplicating applications, we are also diluting the individuality of a device. I’m not going to judge on the technology wastage here, instead I’ll update you on concepts like the Lifebook.


 An idea that integrates a tablet, camera, phone and music player to collectively form the hardware for a laptop! They all work independently to support their unique identity and yet unify to create a magical device

 

به ادامه مطلب مراجعه كنيد

کورانی بازدید : 226 پنجشنبه 25 اسفند 1390 نظرات (0)
محققان طی کنفرانسی در آکسفورد نشان دادند چگونه با کمک الکتریسیته بی سیم پدیده ای که در حال تکمیل و توسعه به سر می برد می توان انرژی مورد نیاز تلفنهای همراه یا تلویزیونها را تامین کرد.

پس از نمایش شیوه های ساده فیزیکی برای انرژی رسانی به تجهیزات الکترونیکی و با نزدیک تر شدن به دوران انرژی بی سیم می توان با دوشاخه ها و حجم وسیع کابلهای مخصوص انرژی رسانی خداحافظی کرد.
به گفته اریک گیلر مدیر اجرایی شرکت Witricity سازنده سیستمهای الکتریکی بی سیم، فناوری جدید در انرژی رسانی به تدریج می تواند جایگزین باطریها و منابع رایج انرژی در جهان شود. به گفته وی با وجود شیوه های ارزان قیمتی که برای انرژی رسانی وجود دارد در حال حاضر، سالانه در حدود 40 بیلیون باطری با میزان انرژی محدود تولید می شود.
 
 
به ادامه مطلب مراجعه كنيد
کورانی بازدید : 317 پنجشنبه 25 اسفند 1390 نظرات (0)
با ترکيب دو ماده معمولي آب و گرافيت مي‌توان يک سامانه ذخيره‌سازي انرژي توليد کرد که عملکرد آن قابل مقايسه با باتري‌هاي يون ليتيومي بوده، اما در عرض چند ثانيه شارژ شده و عمر تقريباً بي‌نهايتي دارد.

دکتر دان لي، استاد دانشکده مهندسي مواد دانشگاه موناش به همراه همکارانش روي ماده‌اي به‌نام گرافن کار کرده‌اند؛ اين ماده مي‌تواند مبنايي براي توليد نسل بعدي سامانه‌هاي بسيار سريع ذخيره انرژي باشد.




دکتر لي مي‌گويد: «اگر بتوانيم اين ماده را به‌درستي دستکاري کنيم، به‌طور مثال آيفون شما مي‌تواند در عرض چند ثانيه و يا حتي کمتر شارژ شود».

 

براي مطالعه بيشتر ، به ادامه مطلب مراجعه كنيد

کورانی بازدید : 304 شنبه 20 اسفند 1390 نظرات (0)

  نوت بوکی که با سیستم شارژ باطری الهام گرفته از گیاه

 

بامبو کار می کند. 


 


 

 




Seunggi & Baek Hyerim  طراحان این نوت بوک هستند که  اظهارداشتند: این سیستم با استفاده از مخزن خارجی آب کارمی کند.درواقع plantbook به طور مداوم جذب آب را انجام داده وبا استفاده از عمل الکترولیز وذخیره سازی انرژی بوسیله یک صفحه  خورشیدی که در بالای نوت بوک قرار دارد کار میکند.

به ادامه مطلب مراجعه کنید

کورانی بازدید : 221 پنجشنبه 11 اسفند 1390 نظرات (0)

باطری شارژر با قابلیت  نصب  usb:

 

 

 

کامپیوتر های آتی :

 

 

با طری های دو قسمتی :

 

 نوت بوک های کوچک :

 

منبع :اینترنت

کورانی بازدید : 308 پنجشنبه 11 اسفند 1390 نظرات (0)

نیروگاه تلمبه‌ذخیره‌ای سیاه بیشه قرار است پیش از فرا رسیدن روزهای اوج مصرف برق در تابستان 1391 وارد مدار شبکه برق کشور ‌شود.

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه کنید

کورانی بازدید : 286 چهارشنبه 10 اسفند 1390 نظرات (0)

محققان موفق به ساخت دیواری سخت و سیمانی شده‌اند که به نور اجازه عبور می‌دهد. راز این شفافیت در آرایه‌ای از حفره‌های کوچک داخل دیوار نهفته است که توسط نوعی رزین نرمش‌پذیر در اثر حرارت پر شده‌اند.

 

 

 

برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب بروید 

کورانی بازدید : 234 چهارشنبه 10 اسفند 1390 نظرات (0)

احتمالا خاطرتان هست که بسیاری در زمان های نه چندان دور برای خنک نگاه داشتن مواد غذایی آن ها را در جاهایی خنک مانند سرداب ها ، زیر زمین ها و در زمستان ها در پشت پنجره ها قرار می دادند و دیدن شیشه های ترشی و مربا پشت پنجره ها را شاید هنوز هم از یاد نبرده باشید. همین ایده جالب و سنتی امروزه الهام بخش طراحان الکترولوکس شده تا یخچالی طراحی کنند که از حداقل انرژی برای خنک نگه داشتن مواد غذایی استفاده کند . این یخچال با طراحی زیبا و منحصر بفرد به گونه ای طراحی شده است که به پشت پنجره ها و در بیرون از ساختمان قابل نصب است  و در زمستان از سردی هوای بیرون و در تابستان با مهار گرما از حداقل انرژی برای خنک نگه داشتن مواد غذایی درون خود استفاده می کند . طراح این یخچال که بصورت کشویی است نیکلاس هوبرت  است.
 

 

 



منبع:


http://www.electroluxdesignlab.com/2010/08/electrolux-design-lab-2010-finalist-nicolas-hubert

کورانی بازدید : 201 دوشنبه 08 اسفند 1390 نظرات (0)

گزارش جدیدی که توسط پایگاه ByteLevel منتشر شده است برترین وب سایت‌های جهانی را با تاکید بر شبکه های اجتماعی و وب سایت‌های موبایل و برنامه های جانبی موبایل معرفی کرده است.
 پایگاه ByteLevel که در سال 2000 تاسیس شده، اولین شرکتی است که به صورت ویژه به علم و هنر جهانی شدن وب اختصاص یافته است. این پایگاه در هشتمین گزارش خود به وب سایتهایی پرداخته است که در زمینه جهانی شدن ارتقا پیدا کرده اند.
این تحقیق در میان وب سایتهای مختلف و بر روی طراحی وب سایتها، چگونگی اشتراک گذاری این طراحی ها در کشورهای مختلف و سکوهای موبایل، زبانهای استفاده شده در وب سایتها و برنامه جانبی موبایلها، و مطالعه بر روی محتوی محلی رسانه های اجتماعی و موقعیت یابی انجام گرفته است.
در گزارش امسال این پایگاه، وب سایت گوگل نسبت به شبکه اجتماعی فیس بوک وب سایت جهانی تری معرفی شده است و میزان زبانهای ارائه شده توسط برنامه جانبی شبکه گوگل پلاس بیشتر از زبانهای موجود در برنامه جانبی شبکه فیس بوک اعلام شده است.
بر اساس گزارش ZDnet، در گزارش سال 2012 این پایگاه، گوگل عنوان جهانی ترین وب سایت را به خود اختصاص داده است.

* 25 وب سایت جهانی برتر

1 Google
2 Facebook
3 CIsco
4 Samsung
5 Hotels
6 3M
7 Nivea
8 Booking
9 Philips
10 Symantec
11 Autodesk
12 TripAdvisor
13 Nikon
14 Wikipedia
15 HP
16 American Express
17 LG
18 Avon
19 Microsoft
20 Coca-Cola
21 Panasonic
22 Deloitte Touche Tohmatsu
23 Catrepillar
24 Yahoo
25 SAP
ByteLevel

امسال 105 وب سایت را به اضافه وب سایتهای موبایل و برنامه های جانبی موبایل مورد بررسی قرار داده است تا درک بهتری از چگونگی متعادل سازی استراتژی های جهانی و موبایلی شرکتها به دست آورد.
25 وب سایت برتر در این گزارش به صورت متوسط از بیش از 50 زبان پشتیبانی می کنند و بیشترین درجه همخوانی را با طراحی جهانی دارند. با وجود اینکه گوگل برای متناسب سازی سرویس موقعیت یاب جهانی اش در میان دیگر خدمات اینترنتی دشواری هایی دارد، این موتور جستجوی قدرتمند بر روی جهانی شدن نیز سرمایه گذاری کرده است.

 

گوگل اکنون از بیش از 140 زبان در موتور جستجوی خود پشتیبانی می کند و برنامه موبایل گوگل پلاس نیز پشتیبان 40 زبان مختلف است.
در این گزارش زبان تنها 25 درصد از امتیاز وب سایتها را تشکیل می دهد و دیگر امتیازها عبارتند از عمق و وسعت محتوای محلی، پشتیبانی از زبان محلی برای شبکه های اجتماعی، تاثیرگذار بودن دروازه های جهانی و همخوانی جهانی با سکوهای رایانه و موبایل.
در این گزارش وب سایتهای مختلف جهان به واسطه چهار معیار دسترسی جهانی یا زبان، موقعیت یابی جهانی، معماری جهانی/موبایلی، بومی سازی و شبکه های اجتماعی ارزیابی شده اند و بر این اساس وب سایتهای گوگل، فیس بوک، Cisco، سامسونگ، Hotels و 3M، نیوآ، Booking، فیلیپس و سایمنتک به عنوان 10 وب سایت جهانی برتر معرفی شده اند.

* برترینهای جهان از نظر تعداد زبانهای افزوده شده

در بخشی دیگر به اصلی ترین زبانهایی پرداخته شده که بیشتر از دیگر زبانها توسط 2.2 میلیارد کاربر اینترنتی مورد استفاده قرار می گیرد. بیشترین درصد در میان زبانهای مورد استفاده کاربران اینترنت چینی است و پس از آن زبان انگلیسی پرکاربردترین است.
بر اساس گزارش ByteLevel، همچنین در میان وب سایتهایی که از بیشترین تعداد زبانها پشتیبانی می کنند ویکیپدیا با 283 زبان و گوگل با 145 زبان به عنوان برترین وب سایتها معرفی شده اند.

درباره ما
Profile Pic
سلام؛ هدف از ایجاد این وبلاگ ارائه مطالب علمی و آموزشی در زمینه مهندسی برق و بویژه گرایش قدرت است. (با نظرات خودتون به بهتر شدن وبلاگ کمک کنید)
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    آیا از محتویات وبلاگ رضایت دارید؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 72
  • کل نظرات : 6
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 8
  • آی پی امروز : 43
  • آی پی دیروز : 9
  • بازدید امروز : 106
  • باردید دیروز : 10
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 233
  • بازدید ماه : 429
  • بازدید سال : 3,438
  • بازدید کلی : 56,130
  • کدهای اختصاصی
    دریافت کد فال حافظ
    فیزیک